19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Što je Snapchat?!

Sve popularnija mobilna aplikacija za pametne telefone omogućuje korisnicima...

Što je Snapchat?!

Aplikacija koja se koristi za slanje foto poruka koje ne želite da ih netko spremi na svom mobitelu i koje nestaju u roku 1 do 10 sekundi…

Sve popularnija mobilna aplikacija za pametne telefone omogućuje korisnicima da dijele fotografije ili videozapise sa određenim prijateljima (koji također imaju ovu aplikaciju).

Ono što je specifično je da će upravo taj sadržaj nestati sa pametnog telefona u roku od nekoliko sekundi te se izbrisati sa servera i da isti nije moguće ponovno učitati.

Prilikom slanja fotografije ili video zapisa preko Snapchata sami određujete koliko sekundi će sadržaj biti dostupan prije brisanja (1-10 sekundi). Nakon isteka tog roka od 1 do 10 sekundi poruka više ne postoje ni na serveru, ni na mobitelu osobe kojoj ste je poslali.

Koristeći ovu aplikaciju, korisnici mogu fotografirati, snimati videe, dodati tekst ili svoje crteže, te ih poslati jednoj osobi ili kontroliranoj grupi primatelja. Te poruke nazivaju se popularno „snapovi“.

Program značajno smanjuje mogućnost slikanja ekrana za vrijeme gledanja u poruku jer čitatelj poruke cijelo vrijeme mora održavati kontakt s ekranom uređaja na koji je primio poruku. Ipak, postoji mogućnost da se zaobiđu prepreke ove aplikacije te da  korisnik slika ekran drugim uređajem ili nešto slično, pa svejedno budite na oprezu. A ako ste ikad gledali kriminalističke serije  također znate da stručnjaci mogu ponekad vratiti izbrisane podatke.

Prema statistikama korisnika najčešće su to osobe dobi do 23 godine iako se baza sve više povećava u korist populacije do 40.

Aplikaciju možete downloadati s https://www.snapchat.com/