Zaštitite svoje računalo od virusa

21. srpnja 2020. 0 By COVER magazin

Zaštitite svoje računalo od virusa

Ukoliko ne zaštitite svoje računalo, prilikom spajanja na Internet i otvaranja nekih stranica ono se može vrlo lako zaraziti, posebno ako je u pitanju preuzimanje sadržaja s nekih sumnjivih web stranica. Šteta može biti mala, ali i velika, ovisno o virusu koji je zarazio vaše računalo, stoga, kako biste to izbjegli zaštitite svoje računalo na vrijeme:

– Ažurirajte programe. Uključujući softver, programe, pretraživače, a posebno antivirusne programe i firewallove (ako ga nemate, možete pronaći online besplatne Firewall programe). Na taj način ćete imati najnovije verzije programa koje su spremne i na nove verzije virusa, te tako štite vaše računalo.

– Nemojte preuzimati sadržaje sa stranica o kojima ništa ne znate. Raspitajte se i prvo provjerite da je ta stanica potpuno sigurna za preuzimanje sadržaja.

– Kada otvarate sumnjive datoteke računalo će vas pitati da potvrdite da želite otvoriti navedenu datoteku te da ona može napraviti izmjene u sustavu. Nemojte to prihvaćati ukoliko niste sigurni da je datoteka bezopasna.