22. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Napravi sve da tvoj prvi spoj uspije (pravilno koristi modernu tehnologiju)

Ukoliko želiš da tvoj spoj uspije, onda posebnu pažnju trebaš obratiti na način na koji koristiš modernu...

Napravi sve da tvoj prvi spoj uspije (pravilno koristi modernu tehnologiju)

Ukoliko želiš da tvoj spoj uspije, onda posebnu pažnju trebaš obratiti na način na koji koristiš modernu tehnologiju prije, za vrijeme i nakon spoja. Moderna tehnologija ti može pomoći, ali naravno i upropastiti situaciju. Evo nekoliko savjeta:

Prije spoja

– Pažljivo isplaniraj prvi spoj. Nemoj se oslanjati na spontanost. Dogovori večeru, rezerviraj stol i pobrini se da točno znaš doći do restorana i koliko ti treba. U to vrijeme uračunaj gužve na cesti i moguće zastoje. Kašnjenje nikako nije dobra ideja.
– Ukoliko očekuješ u to vrijeme važan poziv na koji se moraš javiti, partnerici odmah na početku  spoja objasni o čemu se radi i da ćeš možda primiti važan poziv. To je puno bolja opcija nego naknadno objašnjavati jer će imati puno više razumijevanja i volje za slušanje.
– Nemoj slati zahtjev za prijateljstvo na društvenim mrežama prije spoja. Pričekaj da vidiš kako će ti se svidjeti. Ukoliko ti se ne svidi barem je nećeš još morati i brisati s popisa prijatelja.

Tijekom spoja

– Nemoj stavljati mobitel na stol, osim ako ne očekuješ stvarno poziv koji je neodgodiv. Čak i ako to napravi partnerica, ti radije nemoj.
– Nemoj je slikati dok jede, osim ako ti to prethodno odobri. Nikad ne znaš kako će reagirati, a ne želiš upropastiti spoj zbog jedne slike.
– Kada primiš taj tvoj vrlo važni i neodgodivi poziv ispričaj se i ustani od stola (ali ostani u vidokrugu).
– Iskoristi modernu tehnologiju i društvene mreže kao temu za razgovor. Koje aplikacije najčešće koristi, koje joj se najviše sviđaju,  youtube spotovi i sl.

Poslije spoja

– Nemoj prijavljivati lokaciju na Facebooku, ona može povući komentare drugih na to mjesto i slično što ti u ovom trenutku nije potrebno.
– Nemoj pisati o spoju. Ni dobre stvari, niti loše. Nikad ne znaš tko će to vidjeti, kako komentirati ili reagirati. Što manje ljudi zna, to bolje.
– Ukoliko ti je bilo ugodno na spoju i to joj želiš reći možeš poslati poruku zahvale na zanimljivoj večeri, ali ovo nije nužno. Ovisno o tome kako se osjećaš, što želiš postići i kakav dojam ostaviti.
– Nemoj odmah slati zahtjev za prijateljstvom, to je bio tek prvi spoj. Pričekaj da se malo bolje upoznate, ali ako ona prva pošalje obavezno prihvati.