25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Je li vam Facebook postao dosadan?!

Ukoliko ste već umorni od čestih obavijesti i postova korisnika koji vas uopće ne...

Je li vam Facebook postao dosadan?!

Ukoliko ste već umorni od čestih obavijesti i postova korisnika koji vas uopće ne zanimaju, i zbog toga više nemate volje za Facebookom (jer vam ono važno svejedno promakne) ili razmišljate da li deaktivirati Facebook profil pravo vrijeme je da napravite male promjene na svome profilu.

Za početak ograničite kakve obavijesti će se pojavljivati u vašim novostima, a nezanimljive Facebook obavijesti blokirajte. Ukoliko su vam neke osobe manje važne, pokraj imena te osobe u vašim novostima imate strelicu prema dolje, kliknite na nju i odaberite kakve novosti ćete primati od te osobe, većinu ažuriranja, sva ažuriranja, samo ona važna ili odaberite opcije u kojoj uopće nećete dobivati obavijesti od te osobe. Sve ovisi o vama i vašem izboru. Imate toliko mogućnosti.

Zatim posjetite profile prijatelja koji vam sada nisu bili u novostima i za njih također odaberite što želite . Pod opcijom suscribed ponovno vam se nudi niz mogućnosti poput svih ažuriranja, većinu, samo ona važna, statuse, fotografije, igre, poveznice i slično.

Kreirajte grupe prijatelja. To vam može olakšati jer sami birate tko će vidjeti ono što vi objavljujete na svome zidu. Nema nikakve potrebe da svi vaši statusi budu dostupni svima, a i vama će biti zanimljivije ukoliko nisu jer ćete se moći opustiti i biti prirodniji.

Koristite li kada opciju nedostupnosti za chat ili da ste vidljivi samo određenim grupama prijatelja?! Svakako biste trebali kako biste izbjegli dopisivanja s osobama koje vam nisu previše bitne. U donjem desnom kutu chata potražite tu mogućnost.

I za kraj, nemojte se ustručavati brisati određene osobe s popisa prijatelja ili ih čak i blokirati. Nema nikakve potrebe za tim da imate 654 prijatelja na Facebooku a zapravo ste u kontaktu i zanima vas njih 80. Prođite kroz listu prijatelja i prekinite prijateljstvo s osobama s kojima ne želite više održavati kontakt, a ukoliko su vam neke osobe posebno naporne i ne želite da uopće znaju za vas na Facebooku i nemaju mogućnost javiti vam se koristite opciju Facebook blokiranja.

Sve ove mogućnosti će vam oduzeti malo vremena, no, nakon što to napravite ponovno ćete shvatiti vrijednost Facebooka i koliko je on zapravo zanimljiv.