29. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Što roditelji ne trebaju objaviti na Facebooku

Većina roditelja Facebook koristi kako bi se povezali sa starim kolegama, rodbinom i slično, no, s obzirom...

Što roditelji ne trebaju objaviti na Facebooku

Većina roditelja Facebook koristi kako bi se povezali sa starim kolegama,  rodbinom i slično, no, s obzirom da oni svoju djecu također smatraju uspjehom (što nije ništa čudno ni neobično) imaju potrebu ponekad i podijeliti neku fotografiju na kojoj su djeca, ili napisati status koji je zapravo komentar na nešto što su djeca napravila i slično. Teško je pronaći granicu i ne pretjerati, ali ovo su natuknice koje bi vam u tome trebale pomoći. Što ne biste trebali objaviti o svojoj djeci na Facebooku prije nego se s njima konzultirate:

– Statuse o ljubavnom životu svoje djece – Bez obzira koliko imali otvoren odnos sa svojim djetetom i o svemu pričali, vjerojatno ne žele to podijeliti i sa ostalima na Facebooku. Takve stvari ipak zadržite za sebe, koliko god vam to bilo zanimljivo.

– Ocjene – Mogu biti izrazito dobre, osrednje, loše, potpuno nevažno, ocjene svoje djece ostavite u imeniku.

– Rasprave sa djecom – Nemojte uključivati svoje prijatelje kako biste donijeli odluku je li vaše dijete u pravu. Ako ga želite razumjeti pokušajte na situaciju gledati iz njegove perspektive, ali uključivanje drugih u tu raspravu vas samo može udaljiti.

– Smiješne fotografije vaše djece dok su bili mali – Pitajte svoje dijete da li mu to smeta, vama se to čini zanimljivo ali njemu to može smetati. Možda ne voli šale na taj račun.