Što vaši prijatelji rade na Facebooku?!

Što vaši prijatelji rade na Facebooku?!

Ovo su najčešći tipovi Facebook korisnika:

–    Promatrač – ne objavljuje statuse, pjesme, fotografije niti video isječke. Ovom tipu Facebook korisnika ova društvena mreža koristi kako bi pratio što njegovi prijatelji rade i većinu vremena provodi posjećujući njihove profile. Na Facebook se prijavljuje 15 puta dnevno kako ništa ne bi propustio.
–    Roditelj – u pravilu ima više od 50 godina i manji broj prijatelja a prijatelji su mu djeca i njihovi prijatelji. Facebook uglavnom koristi kako bi imao određenu kontrolu nad ponašanjem svoje djece.
–    Novi korisnik – iako ste ga već dugo nagovarali da se prijavi na Facebook uporno je to odbijao, a sada svakih 15 minuta ima novi status, sve što njegovi prijatelji postave lajka i komentira, konstantno objavljuje pjesme, fotografije iz raznih faza i slično.
–    Facebook fan – vaš prijatelj kojem je život doslovno na Facebooku, stalno ima statuse, komentare, sve što se kod njega dogodi prvo saznate na Facebooku jer mu je to glavni način komunikacije s drugima.
–    Igrač – Koristi Facebook kako bi igrao razne igre i neprestano pozivao sve svoje prijatelje da se priključi igrama.
–    Nezainteresirani korisnik – ima Facebook samo kako bi ga imao. Ne zanima ga previše što se tamo događa niti se često prijavljuje. Više je osoba za personalni kontakt i zajedničke aktivnosti nego dopisivanja putem društvenih mreža.
–    Poslovnjak – Facebook koristi kako bi promovirao svoj posao pa su sve njegove objave isključivo vezane uz posao i ono čim se bavi.
–    Mama – koristi Facebook kako bi objavljivala sve pokrete svog djeteta i obavijestila sve prijatelje o onome što  se  djetetu trenutno događa u najsitnije detalje.  Dnevno objavljuje nekoliko statusa i fotografija svog djeteta i ništa drugo je pretjerano ne zanima što nije isključivo povezano uz njeno dijete

 

 

Ostavite komentar

*