16. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako igrati Pokemon Go – vodič za početnike

Kako igrati Pokemon Go – vodič za početnike

Ako nikad ranije niste igrali igricu Pokemon, vjerojatno ste bar čuli za nju. To je najpopularnija ikad Nintendova video igra u kojoj su igrači virtualno (putem kompjutera ili Nintenda) putovali svijetom i skupljali izmišljena bića, kako bi ih skupili sve.

Međutim, danas je Pokemon daleko od onoga što je nekad bio – igra samo u virtualnom svijetu.

Danas se igra Pokemon Go igra u vrlo stvarnom svijetu, zahvaljujući kombinaciji GPS-a i dobre grafike, a najviše tome što je granica između stvarnosti i virtualnog svijeta postala nejasna.

Za početak na svome pametnom telefonu trebate instalirati aplikaciju Pokemon Go, a nakon toga ćete dobivati savjete, trikove i ideje kako da ih uhvatite sve.

Osnova igre je hvatanje Pokemona, baš kao nekad u prošlosti devedesetih godina prošlog stoljeća, s jednom nevjerojatnom stvari. Ovaj put ih hvatate u stvarnom svijetu. Nevjerojatno, zar ne?!

Nakon preuzimanja aplikacije, kao i u većini igara trebat ćete popuniti neke osnovne podatke, uključujući i svoj avatar. Iako nije zabranjeno, kao i kod svih igara preporučuje se da ipak ne odajete svoje osobne podatke, te se radije koristite nadimcima i šiframa.

Kako se budete kretali po stvarnom svijetu, i vaš avatar će s vama, zahvaljujući GPS-u, koji mu daje točne koordinate vaše pozicije.  Da ste u blizini Pokemona znat ćete po signalu sa svog mobitela. Ako potvrdite da ste vidjeli obavijest, možete ga pokušati uhvatiti. Ukoliko ne želite čekati obavijest, možete kliknuti na desni kut ekrana  kako biste vidjeli koji su Pokemoni u vašoj blizini.

Naravno, uvijek možete napraviti pregled Pokemona koje ste već skupili.

Kako igrati Pokemon Go – vodič za početnike

Pokemoni dolaze u najrazličitijim varijacijama, vrstama i oblicima, među njima su vile, duhovi, kukci, mitska bića, neki šeću, neki lete, neki skakuću…

Prvog Pokemona ćete lako uloviti, to vam je i vježba koja će vam pomoći da ulovite ostale. Nakon što odaberete avatar ispred vas će se pojaviti tri Pokemona. Nakon što jednog ulovite, druga dva će nestati.

Ostale Pokemone skupljate tako da se fizički krećete (ovo je najteži dio igre) van kuće i udobnosti fotelje. Najbolje da se držite popularnih mjesta, trgova, kafića, muzeja, turističkih atrakcija… Ali ne vole svi Pokemoni gužvu, neke ćete pronaći na vrlo osamljenim mjestima.

Što se više budete kretali na više ćete ih nailaziti. Kada je neki Pokemon dovoljno blizu da ga ulovite, mobitel će vam poslati obavijest ili vibrirati, a uvijek možete potražiti na ekranu informacije o onima koji su u blizini.

Ostalo (jaja, inkubatori…) ćete već shvatiti usput, jednom kada „zagrizete“ u igru.