25. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Top stvari koje roditelji ne bi trebali raditi na Facebooku

Iako je Facebook sve zastupljeniji i kod mlađih i starijih...

Top stvari koje roditelji ne bi trebali raditi na Facebooku

Iako je Facebook sve zastupljeniji i kod mlađih i starijih, ponekad je teško procijeniti kako se kao roditelj ponašati i kako se postaviti na ovoj društvenoj mreži. Teško je definirati što treba, a što ne, no ovo su 4 stvari koje biste trebali izbjegavati:

-Zabraniti djetetu pristup Facebooku – Sve i da im zabranite pristup od kuće oni uvijek mogu pronaći način kako da mu pristupe – preko mobitela, iz knjižnice, od prijatelja,  a onda će vam to i kriti. Puno bolja opcija je da vi znate za to i na neki način ih i nadzirete.

– Postavljati stare fotografije – Uzmite u obzir da su oni u fazi u kojoj im je neugodno da se javno objavljuju slike iz njihovog najranijeg djetinjstva. Možda se to vama čini kao nešto smiješno, no, tinejdžerima to baš i nije ugodno.

– Dodavati njihove prijatelje – Facebook koristite kako biste vi povezali sa svojim prijateljima, a ne prijateljima od svoje djece. Ukoliko oni pošalju vama zahtjev svakako ih prihvatite, no, nemojte vi inicirati.

– Komentirati njihove statuse – Oni imaju svoju komunikaciju sa svojim prijateljima u koju se vi ne bi trebali uključivati.