19. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

6 najboljih načina da dangubite na internetu

U neka stara dobra vremena internet se koristio kao izvor informacija, za provjeravanje e-mala i nužne stvari. Danas na internetu provodimo sate i sate, a vjerojatno gotovo da nema trenutka...

6 najboljih načina da dangubite na internetu

U neka stara dobra vremena internet se koristio kao izvor informacija, za provjeravanje e-mala i nužne stvari. Danas na internetu provodimo sate i sate, a vjerojatno gotovo da nema trenutka kada je vaše računalo isključeno. Navodimo top šest načina da izgubite vrijeme na internetu.

-1- Društvene mreže

Poznajem osobe koje imaju Facebook profil, Instagram i na Twitteru su također. Pitanje je kako samo pronađu vremena za sortiranje svih informacija, postavljanje omiljenih pjesama, smiješnih videa, svojih fotografija, da ne spominjemo skupljanje informacija s tuđih profila i čavrljanje.

-2-  Stranice s ljubimcima

Ove su stranice same po sebi neodoljive. Jednom kada se navučete na njih nećete moći prestati tražiti smiješne videe na kojima se životinje  ponašaju pametnije od ljudi, simpatične fotografije, najslađe divlje životinje i sl.

-3- Mali kućni video

Naravno, fotografija vjenčanja bratića vaše prijateljice na Facebooku nije bila dovoljna, pa ćete potražiti i video. Osim toga vaš omiljeni pjevač je izdao novi spot, pa ga morate pogledati. A i prijatelj vam je poslao link na video starca koji ne može ukrotiti psa. Uuu, zar je već prošlo 3 sata da sjedite za kompjuterom?!

-4- Showbiz

Najveća prednost interneta je što možete provesti sate i sate čitajući o omiljenoj zvijezdi i to besplatno. A jednom kada se uvučete u sapunicu tko je obukao što ili tko je s kim viđen teško se od nje odviknuti.

-5- Blogiranje/forumi

Ne samo pisanje nego i čitanje tuđih blogova ili komentara može biti zanimljivo. Vjerojatno niste jedini koji vole stvarne ljudske priče, čuti tuđe mišljenje i neutralan objektivan stav, ili ga izreći.

-6- Satira

Za razliku od smiješnih slika i videa satira je nečije iskrivljeno prikazivanje, ismijavanje stvarnih događaja, pojedinaca, skupina ili vlasti. Uz pomoć photoshopa, montaža i sličnih programa, neki pojedinci se potrude svima nam uljepšati slobodno vrijeme.