Mobilna aplikacija Viber za besplatno telefoniranje i slanje poruka

Mobilna aplikacija Viber za besplatno telefoniranje i slanje poruka – kako instalirati Viber

Aplikacija za pametne telefone koja je u vrlo kratkom vremenskom periodu postala dosta raširena na našem tržištu omogućuje pozivanje i slanje sms/mms poruka bilo kome u bilo kojoj državi (bilo gdje u svijetu) potpuno besplatno, jedini uvjet je da je vaš pametni telefon spojen na internet i da osoba koju pozivate također ima instaliranu aplikaciju, te omogućen pristup internetu.

Registracija za Viber je prilično jednostavna. Aplikaciju preuzmete i samo upišete svoj telefonski broj nakon čega dobijete 4-znamenkasti kod. Nakon što aktivirate ovu aplikaciju ona sama u vašem imeniku pronalazi osobe koje također koriste ovu uslugu i ubuduće sami odabirete da li poziv upućujete normalno ili putem Vibera. Sms/mms poruke  su također potpuno besplatne.

Isti Viber račun moguće je koristiti na kompjuteru, tabletu i mobitelu.

Aplikaciju možete preuzeti na: www.viber.com

39 komentara

 1. foraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 2. Poz imao sam viber i restartovo sam tablete i bio se izbriso viber zatim sam ga ponovo instalirao pokušao se ponovo prijaviti ukucam sve pravilno brooj i onda mi piše greška možete li mi objasniti sta i kako da uradim

 3. Imam iphone 4 i htjela bi kupiti naljepnice, međutim javi mi se poruka “Postavka za kupnju u aplikaciji isključena. Pogledaj postavke svojeg uređaja IPhone i promijeni na uključeno! Nigdje na mobitelu nemogu načigdje se te opcije mijenjaju! Unaprijed zahvaljujem!

 4. Imao sam viber na prijasnjem mob. I sada sam instalirao na novi i nemogu ga povezati sa facebookom molim pomoc

 5. Imam nov Samsung Galaksi Core Plus.
  Problem je u tome sto se glasovna poruka koju pošaljem ne moze preslusati ni na mom tel.a ni onaj ko me je stigla je ne čuje .Sve sam probala ali ópet isto.
  Da li neko zna sta da uradim i otklonim ovaj problem?

 6. Prije dva dana nešto sam krivo stisnuo i nestali su mi kontakti s vibera, deinstalirao sam i ponovo instalirao, ali opet ništa molim pomoć?

 7. stoji mi ona traka u viber aplikaciji na kojoj pise diconnected;calls and msg are unavailable. reinstalirala sam aplikaciju dva puta, uopce ne reagira ?????????????????

 8. Imala sam viber, deaktivirala sam ga, danas sam htela da ga aktiviram dobila sam kod nece da ga prihvati, mozete mi pomoci

 9. skinuo sam program na racunar (XP) radi mogucnosti slanja sms poruka u Australiju ,na adresu primaoca koji ima Iphon 4 i ima instaliran Viber.Medjutim nemam tu mogucnost i uporno mi trazi broj telefona da mi posalje kod.Posto nemam telefon koji podrzava ovu opciju,ja sam napisao broj ali se nista desilo nije-niti sta mogu poslati,niti sam dobio kod…zasto..

 10. Molim vas pomoc. Resetovala sam telefon,i sada instalirala ponovo viber, medjutim zaboravila sam kod za viber, kako da dobijem ponovo novi kod ili da saznam stari ?

 11. molim Vas da mi odgovorite zašto mi se na viberu pojavio engleski jezik budući da je prije bio hrvatski i onda mi se prije par dana prebacile sve postavke na engleski i da li to mogu vratiti nahrvatski jezik

 12. Imam pitanjce..
  ako ja zovem rođakinju u Italiju i imam pristup internetu a ona nema, da li se to što naplaćuje ili???

 13. imao sam viber pa sam promjenio telefon i sad nece da mi posalje kod za aktivaciju sta da radim

 14. Imam od početka rujna instaliran viber na Samsung Galaksy S III smartphoneu.
  Prvih mjesec dana je bilo sve u redu i stvarno sam ga skoro svaki dan koristila.
  Odjednom se pojavio problem .. nisam čula sugovornika dok je sugovornik s druge strane mene odlično čuo.
  Pokušala sam s deinstalacijom i novom instalacijom ali problem nije otklonjen i dalje je tu. Molim pomoć i savjet.

  Hvala,
  cybergirl

Ostavite komentar

*