27. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Koje fotografije stavljati na Facebook?

Teško je procijeniti koje slike od sinoćnjeg izlaska staviti na internet, a koje ne. Moraš biti svjestan da uvijek ima prijatelja koji bi vašu zabavu mogli potpuno pogrešno protumačiti i na taj način stvoriti sebi i drugima nepotrebne probleme.

Koje fotografije stavljati na Facebook?

Teško je procijeniti koje fotografije od sinoćnjeg izlaska staviti na internet, a koje ne. Moraš biti svjestan da uvijek ima prijatelja koji bi vašu zabavu mogli potpuno pogrešno protumačiti i na taj način stvoriti sebi i drugima nepotrebne probleme.

1. Prvo pravilo je da uploadaš samo fotografije za koje možeš biti potpuno siguran/a da se tvoji prijatelji neće naljutiti jer se nalaze na njima.

2. Nemoj na taj način odati nečiju tajnu. Ako su tvoji prijatelji roditeljima rekli da spavaju kod tebe i da neće nigdje izaći iz kuće, a ti staviš fotografije na internet, informacije će se vrlo brzo proširiti. Isto je i s varanjem, ne moraš ti biti prvi koji stavlja fotografiju prijatelja s novom curom iako još uvijek nije prekinuo sa starom, ostavi njega neka sam rješava tu situaciju.

3. Interne šale možda jesu vama smiješne i zanimljive, no osobama koje ne znaju što se točno dogodilo to baš neće biti tako zanimljivo, s tim da bi neke stvari mogli potpuno krivo shvatiti.

4. Fotografije pijanstava svakako izbjegavaj stavljati na internet. Takve fotografije su previše privatne.

5. Ograniči pristup svojim albumima, ali i fotografijama na kojima si označen.