26. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Razlozi zašto deaktivirati Facebook profil

Danas su gotovo svi na nekoj od društvenih mreža, a posebno mlađa populacija...

Razlozi zašto deaktivirati Facebook profil

Danas su gotovo svi na nekoj od društvenih mreža, a posebno mlađa populacija. No, upravo zbog toga neki svoj život žive samo online i upravo Facebook profil ih ograničava i sputava.Ovo su razlozi zašto je ponekad dobra opcija deaktivirati Facebook profil:

-Ovisni ste o Facebooku – jeste li uopće svjesni koliko vremena provodite na Facebooku? Prosječna žena dnevno provede 81 minutu na Facebooku a muškarac 64 minute.

Facebook loše utječe na vaše samopouzdanje – umjesto da se veselite zbog uspjeha svojih prijatelja, vi ste zapravo neraspoloženi jer su vam vaše mane i nedostatci još više izražene.

Prekinuli ste s dečkom/curom – ukoliko ste nedavno prekinuli vezu napravite sami sebi uslugu i privremeno se isključite s Facebooka. Nemojte se dovoditi u situaciju da provjeravate profil bivše cure/bivšeg dečka ili profile zajedničkih prijatelja. To vam sada sigurno ne treba.

Postajete ljubomorni na druge – stručnjaci kažu kako ljudi na Facebook najčešće postavljaju fotografije nekih uspjeha, a vrlo rijetko neuspjeha a upravo zbog toga se kod nekih osoba može pojaviti i zavist.

U vrijeme ispita – učite za ispit a pola vremena za učenje provodite na Facebooku? Pravo je vrijeme da donesete odluku da u vrijeme ispita nema Facebooka.

Vezano:

Zavist – Zašto je osjećamo i kako se riješiti zavisti [ SELFHELP ]