Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

14. siječnja 2021. 0 By Tehton - COVER magazin

Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

Istraživanje se bavilo utjecajem društvenih mreža na ostvarivanje nove veze te pratilo pozitivne i negativne aspekte.

Društvene mreže su sve češće postale mjesto upoznavanja novih partnera, no i način izvora informacija o novim potencijalnim partnerima.

Glavni problem društvenih mreža za započinjanje novih veza preko različitih platformi je nepovjerenje da se osobe na društvenim mrežama predstavljaju drugačije, manipuliraju svojim osobinama i izgledom, ne predstavljaju bitne niti sve karakteristike, no i dalje, unatoč nepovjerenju prema informacijama na društvenim mrežama ipak ih korisnici koriste prije spojeva kako bi dobili dodatne informacije o partnerima pa čak i unaprijed stvorili određeni dojam.*

Iako su većinom sudionici svjesni da društvene mreže ne predstavljaju realnu sliku, svejedno ih se koristi kako bi se stvorio dojam o osobi.

Sličan utjecaj je društvenih mreža i na upoznavanje novih potencijalnih partnera preko društvenih mreža. Iako im se većinom pristupa s određenom dozom opreza one su novi veliki izvor upoznavanja novih osoba i mjesto na kojem se upoznaju potencijalni novi partneri.
Društvene mreže djelomično otežavaju procjenu novog partnera ipak pružaju mogućnost za ležerno stupanje u kontakt s novim osobama te omogućuju virtualne susrete na ugodan i ležeran način kao i razgovor o neformalnim temama bez previše pritiska.
Društvene mreže su ipak bolji i veći izvor za stvaranje novih i neformalnih odnosa dok manje korisnika traži na društvenim mrežama ozbiljne i predane veze.*

Vezano:

Kako osvojiti djevojku porukama

20 savjeta kako da se zaljubi u vas [ LJUBAV ]