29. travnja 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

Utjecaj društvenih mreža na početak nove veze

Istraživanje se bavilo utjecajem društvenih mreža na ostvarivanje nove veze te pratilo pozitivne i negativne aspekte.

Društvene mreže su sve češće postale mjesto upoznavanja novih partnera, no i način izvora informacija o novim potencijalnim partnerima.

Glavni problem društvenih mreža za započinjanje novih veza preko različitih platformi je nepovjerenje da se osobe na društvenim mrežama predstavljaju drugačije, manipuliraju svojim osobinama i izgledom, ne predstavljaju bitne niti sve karakteristike, no i dalje, unatoč nepovjerenju prema informacijama na društvenim mrežama ipak ih korisnici koriste prije spojeva kako bi dobili dodatne informacije o partnerima pa čak i unaprijed stvorili određeni dojam.*

Iako su većinom sudionici svjesni da društvene mreže ne predstavljaju realnu sliku, svejedno ih se koristi kako bi se stvorio dojam o osobi.

Sličan utjecaj je društvenih mreža i na upoznavanje novih potencijalnih partnera preko društvenih mreža. Iako im se većinom pristupa s određenom dozom opreza one su novi veliki izvor upoznavanja novih osoba i mjesto na kojem se upoznaju potencijalni novi partneri.
Društvene mreže djelomično otežavaju procjenu novog partnera ipak pružaju mogućnost za ležerno stupanje u kontakt s novim osobama te omogućuju virtualne susrete na ugodan i ležeran način kao i razgovor o neformalnim temama bez previše pritiska.
Društvene mreže su ipak bolji i veći izvor za stvaranje novih i neformalnih odnosa dok manje korisnika traži na društvenim mrežama ozbiljne i predane veze.*

Vezano:

Kako osvojiti djevojku porukama

20 savjeta kako da se zaljubi u vas [ LJUBAV ]