28. ožujka 2024.

Tehton

TEHno bonTON

Kako kupovati preko PayPal-a

PayPal omogućuje sigurnije online kupovanje. Povezivanjem svog bankovnog računa i kreditne kartice sa PayPal korisničkim...

Kako kupovati preko PayPal-a

PayPal omogućuje sigurnije online kupovanje. Povezivanjem svog bankovnog računa i kreditne kartice sa PayPal korisničkim računom možete plaćati online bez izravnog davanja broja kreditne kartice te na taj način smanjiti rizik od zloupotrebe tih informacija.

Također, možete  prebaciti novac s vašeg bankovnog računa na PayPal račun i obrnuto. PayPal naplaćuje trgovcima proviziju po svakoj transakciji. Trenutno je najpopularnija alternativa za plaćanje kreditnim karticama u svijetu.

Mnoge web stranice kao što su eBay i Amazon prihvaćaju ovakav način plaćanja.

Ovo su koraci kako se registrirati i kupovati preko PayPal-a:

1. Napravite PayPal račun – Idete na glavnu PayPal stranicu (www.paypal.com) i kliknite na „sign up“ u gornjem desnom kutu.

2. Odaberite zemlju i jezik, račun  i kliknite na Get Started.

3. Ispunite tražene podatke i obavezno pročitajte  User Agreement i  Privacy Policy prije nego što kliknete na Agree and Create Account (Slažem se i kreiraj račun)

4. Sljedeći korak je dodavanje sredstava na račun na vrhu zaslona (Add Funds)

5. Sad možete kupovati preko vašeg PayPal računa. Provjerite da li stranica preko koje kupujete ima tu mogućnost, ukoliko ima mogućnost plaćanja preko PayPal-a trebao bi biti vidljiv simbol. Ukoliko ga nema, na toj stranici ne možete kupovati na ovaj način.

6. Ukoliko ste odabrali proizvod koji kupujete i stranica im mogućnost plaćanja putem PayPal-a kliknite na Checkout, zatim Checkout s PayPal-om i bit ćete preusmjereni na PayPal stranicu gdje ćete se ulogirati u svoj račun.

7. Provjerite da li je vaša narudžba u redu. Ukoliko je sve u redu kliknite na OK kako biste potvrdili plaćanje. Zatim će vas preusmjeriti na stranicu gdje možete ispisati potvrdu uplate.

PayPal nudi zaštitu kupaca i prodavača u sklopu svojih “PayPal Buyer Protection Policy” te “Seller Protection Policy”pravila. U tim pravilima zaštite on ističe da korisnik može poslati prigovor na transakciju unutar 45 dana od datuma izvršenja.